De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van FinanciŽn en Economische Zaken. SenterNovem en de Belastingdienst voeren de EIA uit. De nieuwe regeling EIA 2007 is op 22 december gepubliceerd en treedt per 1 januari 2007 in werking.


Voor wie is de EIA bedoeld?

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.


Uw financieel voordeel

44% van de investeringskosten is aftrekbaar van de fiscale winst van uw onderneming. Uw directe financiŽle voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage over de winst.


Snel en simpel

Het aanvragen van EIA kost weinig tijd en moeite. Het stappenplan op de website van SenterNovem zal u gemakkelijk en snel langs alle relevante informatie leiden, van het overzicht met voorwaarden voor EIA tot het indienen van een EIA-aanvraag. Kijk dus snel wat investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie u oplevert.


Meer informatie

Voor meer informatie over de EIA verzoeken wij u de website van SenterNovem te bezoeken (www.senternovem.nl/eia/).